Phone

+32 498 85 37 03

Email

welkom@nadinesegers.be

Adres

Zonderschotsesteenweg 29, 2220 Heist-op-den-Berg

People will forget what you said, People will forget what you did, But People will never forget how You made them feel. M. Angelou

Vanuit mijn eigen belevingen als vrouw en jarenlange kennis en pionierswerk als afscheidsdoula, begeleid ik vrouwen naar een bewustere en blijere manier van leven en diepere vorm van voelen en zijn. Ik bevorder zelfzorg en eigenliefde op momenten in ons leven die intens kunnen zijn.

Liefdevol blikkend, zonder oordeel, durven zijn.
Zien en gezien worden.
Verbinden met je diepste zijn.

Helende massage

In 1991 volgde ik een opleiding ‘Massage sensitive’ in ‘Ecole blue world’ te Ukkel.
Dit was een intens en heel brede opleiding gedurende ongeveer 4 jaar. Het was een combinatie van verschillende massage technieken zoals shiatsu, ayurvedische massage, relaxatie, energetische massage, drukpuntmassage, voetreflexologie,  zwangerschapsmassage, babymassage enz…

Ik maakte er ook kennis met etherische oliën en leerde er vooral op een zeer respectvolle manier omgaan met ons lichaam. De tempel van onze ziel!
Na mijn verpleegkundige opleiding was dit een zeer bijzondere vorming over hoe alles in ons lichaam verbonden is met elkaar en hoe alles ‘energie’ is, wisselwerking tussen binnen/buiten en vice versa… Sindsdien is lichaamswerk de rode draad doorheen mijn leven.

Ik volgde daarna de opleiding Cranio sacraal therapie aan de school van Etienne Peirsman.

Deze beide technieken zijn zeer complementair in datgene wat ik wil doen: een volledige lichaamsmassage aanbieden, afgestemd op de noden van jouw lichaam en geest. Ik heb er mijn eigen ‘Helende massage’ van gemaakt.

Hoe meer technieken ik leer, hoe dieper ik kan werken en des te meer ervaar ik dat ons lichaam een bijzonder intelligent wezen is!
Ik richt mij vooral op het ‘zelfgenezend’ aspect van ons lichaam. Mijn massages zijn veel meer dan technieken alleen…
Welkom in mijn thuispraktijk voor een Helende massage. Deze zijn toegankelijk zowel voor vrouwen als mannen.

Het kleine kamertje ademt een sfeer van rust en geborgenheid. Ter voorbereiding van de massageolie polst Nadine naar wat je nodig hebt en mag je zelf uit verscheidene geurtjes kiezen die verwerkt worden in de massageolie. De zachte muziek op de achtergrond doet je nog meer naar binnen keren. Nadine voelt perfect welke plaatsen een strelende beweging nodig hebben en waar er druk mag gezet worden om geblokkeerde energie los te maken. De handdoeken die je lichaam bedekken worden regelmatig vervangen door warme handdoeken waardoor je je nog meer gekoesterd voelt. Tijdens deze anderhalf uur durende behandeling vertoef je in een andere dimensie.  
Els

Mijn ervaring na een algehele massage bij Nadine Segers 
Nadine is een Dame (ja met grote D) die erin slaagt om groot en klein man of vrouw op een professionele geestelijke en fysische wijze een boost te geven die iedereen kan gebruiken. 
Een volledige massage, met accenten op lichaamsdelen die verband houden met de fysische of geestelijke noden hebben onmiddellijk effect (Nadine heeft immers ook een medische opleiding genoten). 
In een inleidend vrijblijvend gesprekje kan je je directe noden, zorgen kwaaltjes of persoonlijke problemen, al dan niet uitgebreid, meedelen. 
Nadat Nadine je een “gerustheid” laat aanvoelen, in de juiste omgeving, die qua temperatuur achtergrondmuziek geluiden en de juiste sfeer setting kan de massage in een ontspannende sfeer beginnen. 
Al gauw ervaar je de deugddoende bewegingen via de “wonderhanden” van Nadine waarbij zij je steeds verder laat ontspannen, soms met enkele hints. 
Tijdens deze helende en zuiverende massage wordt je onvermijdelijk zen en ervaar je automatisch een mediterend effect …zomaar…het werkt. 
Zo’n totaal ervaring duurt 1.30 a 2.00h waarna je nog even met de ogen dicht kan nagenieten, eindigen kan met een glaasje water of thee en nog een leuke babbel, niets moet…enkel je beter en goed voelen is de boodschap. 
Na deze ervaring geniet je thuis nog even na zonder al te grote inspanningen.  
Na enkele ervaringen begrijp je ook de levensfilosofie van Nadine die zij graag meedeelt of er verder over filosofeert, kan ook in discussies in groepsverband, een aanrader…. 
Nadine geeft veel meer dan een massage, levenswijsheid, inzicht om steeds opnieuw te beginnen en het leven te “Vieren” is de bonus, het product en resultaat van deze ongelooflijke ervaring. 
Al vlug wil je weer een afspraak maken, een aanrader voor eenieder die positieve energie wil ervaren en delen. 
Voor zowel m’n echtgenoot als ikzelf, als voor ons samen zijn deze sessies een verrijking, ook onze kinderen genieten van deze totaal ervaring.  
Marie-Ange

Zwangerschapsmassage

Samen met de geboortedoula’s volgde ik in 2022 een opleiding zwangerschapsmassage. Voor mij een opfrissing, sinds mijn opleiding ‘Massage sensitive’. Ik voel dankbaarheid en verwondering voor ons prachtig vrouwenlichaam dat kinderen mag baren…

Wetende dat een zwangerschap veel van je lichaam vraagt dat hard werkt om nieuw leven in je buik te laten groeien, mag je jezelf en je baby liefdevolle aandacht en zorg ten volle gunnen! Naast gezonde voeding, veel water drinken, voldoende rust en zo weinig mogelijk stress, is een zelfzorgmoment zoals een zwangerschapsmassage geen overbodige luxe!

Een massage zorgt niet alleen voor rust, ook voor een betere bloedcirculatie, een rustige, diepere ademhaling en eveneens voor de aanmaak van oxytocine, het gelukshormoon. De oxytocine komt via de placenta ook bij je baby, waardoor deze samen met jou lekker ontspant en zich gelukkig voelt.

Je wordt geïnstalleerd op een warme comfortabele massagetafel in mijn praktijk en gemasseerd in zijlig. Je krijgt een ontspannende, volledige lichaamsmassage. Ook mijn ‘Rebozodoeken’ (ambachtelijk geweven doeken uit Mexico) dragen bij tot een diep, ontspannend, koesterend geborgen gevoel. Deze combinatie maakt de totaalbeleving van een zwangerschapsmassage uniek! Ik gebruik 100% natuurlijke oliën.
Tijdens een kort gesprekje geef je aan waar jij je comfortabel bij voelt. Je kan ten allen tijde aangeven of er bepaalde lichaamsdelen liever niet aangeraakt worden. Zoals je buik of voeten…dat wordt dan uiteraard gerespecteerd.

Vooraf vullen we een infofiche in zodat ik weet waar extra op te letten tijdens jouw zwangerschapsmassage.

Getuigenissen Zwangerschapsmassage

Ik werd ontvangen door een zeer warme vrouw die haar zielsmissie goed voelt.
De kennismaking gaf ook bedding om te landen.

De massagekamer voelt erg fijn en geborgen. Voor mij alsof ik een baarmoeder instapte van een hele lijn voormoeders.
De Rebozodoeken dragen deze energie alvast helemaal in hun.
Tijdens de behandeling zelf heb ik me heel gedragen gevoeld, volledig in veiligheid waardoor lijf ook in overgave kon gaan.
Zoveel oog voor detail: positie van (hand)doeken, warmte, aanrakingen, prikkeling van zintuigen, …

Warm, zacht, liefdevol gedragen voelen. Als je dat zoekt kan ik Nadine liefdevol aanraden.

Dank je wel
Liefs Jessica

Massage met rebozo

Een rebozo is een ambachtelijk geweven doek uit Mexico.

Ik bied verschillende vormen van massage met rebozo aan:

Closing The Bones / Sluitingsritueel

Deze vorm van massage voegt kwaliteit aan je leven toe. Ze kan waardevol zijn op elk belangrijk kantelmoment in je leven of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals postpartum, na een verlies, werkverandering, trouw, verjaardag, menopauze, pensioen, in overgangsperiodes, bij hoog sensitiviteit, bij het gevoel energie te ‘lekken’, het gevoel jezelf ‘kwijt’ te zijn, angstgevoelens en depressie, …). Het is ook een intens ritueel. Iedereen heeft er baat bij.

Van oorsprong is dit een sjamanistisch ritueel uit Zuid-Amerika waar voornamelijk pas bevallen vrouwen gemasseerd worden met rebozodoeken.
Zo wordt het herstel na een bevalling bevorderd op verschillende lagen: fysisch, psychisch, energetisch.

Closing The Bones is een waar cadeau aan jezelf om opnieuw verbinding te vinden met jouw essentie en te zakken in je lijf. Dit is heel fijn als kraamcadeau voor de pas bevallen moeder. Of als geschenk voor een verjaardag.

Filmpje Closing The Bones

Een closing the bones massage bestaat standaard uit vier delen:

  • rechtstaand een Rebozo massage
  • liggend, wiegen met de rebozodoek
  • massage van de voorzijde van je bovenlichaam
  • het sluiten

We bespreken vooraf telefonisch welke delen je wenst.

Filmpje sluitingsritueel (een uitgebreidere vorm van Closing the bones).

Een uitgebreidere vorm van closing the bones, is het ”Sluitingsritueel”.
De extra ’s zijn een meer uitgebreide zorg, nog meer verwennerij, een voetbadje vooraf, het gebruik van Yoni Steam, een volledige lichaamsmassage
EN je wordt door meerdere personen begeleid. De andere personen kunnen een collega van mij zijn, maar het kan ook heel waardevol zijn om dit samen met je partner of vriendin(nen) te doen.

Verloop

Een ‘closing the bones’ sessie duurt gemiddeld 2 à 3 uren. Ik verwelkom je hiervoor graag in mijn praktijk met een drankje om kort af te stemmen op elkaar en samen jouw wensen en verwachtingen te overlopen. Er is ruimte om al dan niet te delen…. Er moet niks.
Er staat geen leeftijd op. Ik geef enkel behandelingen aan vrouwen.

Ik probeer een geborgen, rustgevende, veilige sfeer te creëren waarin je in alle zachtheid kan landen.
Ik nodig je eerst uit om rechtstaand een Rebozo massage te ontvangen van de schouders, bovenrug, heupen, borst, waarbij je nog volledig gekleed bent.
Ik schommel zachtjes elk deel in een onderscheidend ritme, waarbij ik de wervelkolom en ribben mobiliseer.
Deze techniek helpt energie te verplaatsen, stimuleert het parasympatisch zenuwstelsel en de doorbloeding, ontspant en verwarmt spieren, fascia en stimuleert de afgifte van de feel good hormonen zoals endorfine en oxytocine. Hierdoor komen je lichaam en geest in een meer ontspannen staat.

Nadien nodig ik je uit om te gaan liggen, want Closing the Bones kan ik enkel toedienen als je ligt.
Met een Rebozo wikkel ik je heupen in om zachtjes, in een bepaald ritme te wiegen, waardoor de onderste wervels kunnen worden losgelaten en mobilisatie van het bekken en de heupen mogelijk is. Ik stem me af op de signalen van jouw lichaam.

Terwijl ik rechtop sta wieg ik met de Rebozo je oksels, armen, polsen, handen, lies, benen, enkels en voeten om spanning en stilstaande energie los te laten.
Dit is een aangename manier om gewrichten en spieren los te laten en te ontspannen. En het geeft een milde vermindering van zwelling en oedeem.
Na het wiegen leggen we je lichaam zo comfortabel mogelijk.

Standaard hoort bij een closing the bones een massage met etherische oliën van buik, borst, schouders en romp met specifieke technieken.
Het is vooraf te bespreken of je dit al dan niet erbij neemt.

Als je kiest voor een deugddoende, helende massage, volgt deze na het schommelen. Je ontvangt deze massage van je schaambeen tot aan je ribben met een warme etherische olie.
De massage verwijdert spanning op baarmoeder en blaas, waardoor de organen weer in de oorspronkelijke positie komen. Door de heupbeenderen te masseren, komen de adrenaline-kristallen vrij, gevormd door onopgeloste emoties en trauma. De massage helpt om je energie terug te trekken naar je creatieve centrum: je baarmoeder.

Ik zet de behandeling voort met een tweede ronde ‘heupen wiegen’ met de rebozo.
Ten slotte bind ik de sjaal stevig om je heupen en buik om de baarmoeder en blaas op hun plaats te houden.

Ik ga verder met het ‘sluiten’ van je schouders, dijen, knieën, kuiten, enkels, schedel/voorhoofd d.w.z. omhullen, inbakeren met Rebozo doeken. Ik bedek je met een dekentje en al wat nodig is om in een diepe ontspanning te kunnen gaan. Ondertussen blijf ik wakend aanwezig….

Op het einde van de behandeling is je lichaam dus ‘gesloten’ of ‘ingebakerd’, er is stilte of er wordt zacht gedrumd, muziek afgespeeld of ik zing voor jou, lees een gedicht voor…

De beste en meest langdurige effecten worden verkregen door de massage minstens 3 tot 6 keer te herhalen en je kan bij mij ook terecht voor een eenmalige sessie.

Door los te laten kwam er een frisse wind door mijn leven en vielen stukjes op hun plaats waardoor ik meer energie kreeg om terug de draad op te pikken. Om terug stapjes te nemen om in het licht te gaan staan na een donkere periode. Mijn zinnen zijn niet helemaal goed geformuleerd, komt wel uit men hart. Lien

Hoi lieve Nadine, Ik heb nog steeds een aangenaam en warm gevoel na de ervaring bij je. De massage voelde heel goed aan. Mijn buik een zone waar ik amper iemand aan laat komen ͧͨͩEn ons gesprek… het heeft me geholpen om bepaalde zaken op een andere manier te bekijken. Anderzijds de dagen erna kwam ik veel kleine baby’tjes tegen en voelde ik binnenin toch een verlangen maar soit, ik laat de natuur zijn gang gaan en ga het niet meer bedenken ͧͨͩͪ Ook voelt het ietsje makkelijker sindsdien om keuzes te maken die goed voor mij voelen…X

Dag lieve Nadine, het voelt als een frisse wind die door me heen waait, iets dat verlicht is, heel fijn, geeft veel mooie energie☺.
Nadine ontmoeten is als onder een warm dekentje liggen. Wat een hartelijke ontvangst! Met de lekkerste thee en een gesprekje werd ik voorbereid op Closing the Bones, een prachtige ceremonie uit Ecuador met Rebozo doeken. Nadine vraagt steeds of alles comfortabel is en veilig voelt, ik was helemaal op mijn gemak. Een fijne ervaring. Tot binnenkort! Kristine 

Samengevat: grote diepe innerlijke rust, vrede. Het voelt zo vredig aan, iets afgesloten te hebben, blad omgedraaid en dit in volle vertrouwen …
Jij bent echt diegene die ze van hierboven op mijn pad hebben gezet, dat is nu zo duidelijk, zo goed en intens je kracht voelen, je zo gevende en doorstromende handen en geheel. Inderdaad vraag aan de engel(en) en ze zijn er …Dank je wel om er te zijn. Chantal

Relaxatiemassage met Rebozo

Een relaxatiemassage met rebozo is bijzonder aangewezen voor wie eens echt wil ontspannen, zichzelf een “me time moment” wil gunnen.
Dit is een zeer toegankelijke manier van ontspanning. Tijdens deze behandeling hou je je kleren aan.

Ze bestaat uit het gewiegd worden met een Rebozo, alsook het gesloten worden rond de heupen.

Deze vorm van massage heeft een bijzonder heilzame en diepe werking.

De effecten zijn heel persoonsgebonden. Denk hierbij aan: diepe ontspanning en rust, loslaten van gestagneerde emoties, aarding, meer in jouw lichaam aanwezig, dichter bij je essentie, diepe koestering, voeding, geborgenheid, gelukzalig gevoel, verhoogde flow in lichaam, buik en bekken met als gevolg betere hormoonhuishouding, verbeterde immuniteit, en gezonde tonus van spieren en weefsel, helderheid en inzicht in eigen zijn en leven, het maken van een plotse ‘klik’

Getuigenissen relaxatiemassage met rebozo

Op lange termijn durf ik dat niet zeggen, daarvoor is mijn stress level waarschijnlijk nog te hoog. Maar nogmaals bedankt voor die mooie ervaring die ik kreeg van jou en waar ik met genoegen aan terugdenk. Warme groeten, Ann

Hee Nadine, de behandeling gaf me een gevoel van vrijheid, geborgenheid en vertrouwen. Op fysiek vlak zit mijn bekken veel losser, zo heb ik aan tempo herwonnen tijdens mijn wandelingen. Dankjewel hiervoor. Groetjes!!, Eveline

Relaxatie met Rebozo is een aparte ervaring. Het gevoel zachtjes gewiegd te worden geeft een diepe ontspanning. Nadine is een fijne, gedreven vrouw met een perfect aanvoelen van wat je op dat moment nodig hebt. Zij respecteert ook de grenzen die je zelf aangeeft. Kortom, een aanrader! Leen

Massage aan het levenseinde

In 2019 volgde ik een opleiding ‘Massage bij kankerpatiënten’. Deze bijzonder zachte manier van aanraken pas ik ook toe in mijn werk als Afscheidsdoula bij eind palliatieve patiënten.

Aan het levenseinde kan een massage verzachting brengen, koesteren, een geborgen gevoel geven, je nachtrust verbeteren, de gemoedsrust bevorderen, de huidhonger stillen, … Een sfeer van rust en sereniteit worden neergezet

Bij palliatieve patiënten kom ik aan huis of op de afdeling.

Vergoeding

MassageStandaardAndere opties
Helende massageDuurtijd 90 minuten aan 90 EuroKorte sessie van 60 minuten aan 70 Euro
ZwangerschapsmassageDuurtijd 90 minuten aan 90 EuroKorte sessie van 60 minuten aan 70 Euro
Closing the bonesDuurtijd 180 minuten aan 180 EuroKorte sessie van 120 minuten aan 120 Euro
Sluitingsritueel (met collega)Duurtijd 180 minuten aan 360 EuroZonder collega, maar met persoon die je zelf meebrengt: 180 Euro voor 180 minuten
Relaxatie met rebozoDuurtijd 60 minuten aan 70 Euro 
Massage aan het levenseinde90 Euro Plus 0,42 euro per kilometer en eventuele parkeerkosten