Phone

+32 498 85 37 03

Email

welkom@nadinesegers.be

Adres

Zonderschotsesteenweg 29, 2220 Heist-op-den-Berg

Sterven is verhuizen van de buitenwereld naar het hart van de mensen die van je houden. M. Keirse

Van één ding in het leven zijn we zeker: dat we er ooit afscheid van moeten nemen. Daar denken we liever niet aan. Toch helpt het enorm om bewust de cirkel mooi rond te maken. Voor wie vertrekt en voor haar of zijn naasten. Als het moment van afscheid bijna daar is, zorg ik met warme en oprechte aandacht mee voor het verschil tussen bruusk en mild.

We komen alleen op de wereld en ook vertrekken moeten we zelf doen. Maar dat wil niet zeggen dat het een hard of eenzaam proces hoeft te zijn. Helder informeren, en helpen verbinden tot het einde, dat is mijn missie als afscheidsdoula. Ik sta klaar met luisterende oren, een groot hart en mijn discrete maar krachtige aanwezigheid. Voor wie terminaal is, voor het gezin, familie, vrienden, collega’s … En ik blijf. Tot bij de uitvaart, of langer als dat nodig is. Niemand hoeft het echt alleen te doen.

Van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Klik hier.

“Voor Nadine is palliatieve begeleiding een echte zielentaak. Ze benadert kwetsbare mensen spiritueel in de meest pure vorm: door echte aanwezigheid. En dat vanuit een brede onderliggende deskundigheid. Als palliatief verpleegkundige bij De Mantel zorgde ze ervoor dat onze mensen zich veilig, ondersteund en gedragen voelden.Haar steun gaat recht naar het hart. Nadine is heel behulpzaam en inspirerend, zowel voor en tijdens het overgaan als in het rouwproces.”
Marleen Walravens, palliatief verpleegkundige

Bewust aanwezig

We eren samen het leven dat eindigt. In de vertrouwde omgeving thuis, in het ziekenhuis of in het woonzorgcentrum. Via verstilling, een goed gesprek, respectvolle handelingen en al wat aan de orde en gewenst is. In het gepaste ritme. Zo verzachten we doodsangst en voorkomen we rauwe rouw, terwijl alles wat er is er gewoon mag zijn.


Wat breng ik daarvoor mee? Mijn ruime ervaring als verpleegkundige op onder andere een palliatieve eenheid en veel van wat ik al toepaste in mijn eigen helende massage- en welzijnspraktijk.

Een waakmand zorgt mee voor serene laatste dagen. Klik hier.

“Ik leerde Nadine op de palliatieve eenheid kennen als een warme dame die door haar betrokken aanwezigheid mensen uitnodigt dichter bij zichzelf te komen. Zij gaat hierbij de moeilijke thema’s niet uit de weg en probeert steeds op een rustige serene manier nabij te zijn.”
Els Verdonck, psychologe PSST

Wijze raad

Ik vorm een brug tussen leven, dood, de stervende en de naasten. Indien gewenst ben ik ook de verbindende factor tussen verschillende hulpverleners en diensten.

Thuisverpleging, palliatieve zorg, euthanasievragen, wilsbeschikking, de afscheidsceremonie … Er moeten vaak nog veel dingen uitgezocht worden. Veel mensen zijn echter te moe om zelf nog te informeren of om stappen te ondernemen. Nog kwalitatief bij elkaar kunnen zijn is ook belangrijker dan geregel. Ik kan helpen, ik ken de weg.

Ik ken Nadine als iemand die zelf leeft vanuit een spiritualiteit. Dat is nodig ook. Wie leeft vanuit een spiritualiteit scherpt zijn zintuigen voor wat ertoe doet. Het helpt je tot de kern te komen.”
Sabien Hons, ziekenhuispastor verbonden aan de palliatieve eenheid

Milde rouwzorg

Met de nodige aandacht en tijd afscheid nemen verzacht de rouw. Steken er toch onverwerkte dingen de kop op? Blijft de aanvaarding moeilijk? Of heb je gewoon behoefte om nog eens te praten over wie heenging en wat dat met jou doet?

Ik neem je graag mee voor een deugddoende wandelsessie in de natuur. Waar de seizoenen de oneindige cyclus van het leven weerspiegelen. Waar jij vrij kan ademen. En als het nodig is: huilen of eens heel hard roepen. Ik kan je ook in contact brengen met een bekwame therapeut.

Meer weten over mijn aanpak op maat? Contacteer me zonder verplichtingen.

De kunst van het waken

Sommige mensen vertrekken snel, anderen nemen hun tijd. Een serene sfeer creëren tijdens de laatste dagen of uren is van onschatbare waarde. Zowel voor de stervende als voor zij die waken. Om daarbij te helpen, kan ik zorgvuldig een waakmand samenstellen. Met bijvoorbeeld rustgevende thee, een kaarsenhouder van seleniet voor heel zacht licht, aangename etherische oliën met een ondersteunende werking, handmassageolie, een toepasselijke dichtbundel om uit voor te lezen …

Contacteer me voor meer info.

Mooi heen gaan

Er zijn heel wat prachtige mogelijkheden op maat buiten het klassieke gebeuren. Thuis opbaren in plaats van in het mortuarium. Geen afscheidstekst uit een kaft kiezen, maar je eigen gedachten en woorden doorvoeld en poëtisch op papier laten zetten. Een handgemaakte, unieke urne in plaats van een uit een catalogus. Een gepersonaliseerd as-juweel.
Ik ben omringd met mensen die het afscheid van het leven respectvol en creatief ondersteunen. Ook hier sla ik graag bruggen.

Ik ben omringd met mensen die het afscheid van het leven respectvol en creatief ondersteunen. Ook hier sla ik graag bruggen.

Levenseinde begeleiding: getuigenissen

Nadine was voor mij en ons moeke een warme steun en hulp in de laatste weken naar het levenseinde. Bij de overgang was ze een waardige gids. Het verliep heel sereen. We konden mooi afscheid nemen van onze liefste moeder, zoals zij het zou gewild hebben. Dit is van groot belang in heel onze rouwverwerking.”

“Op de moeilijke momenten heb je iemand nodig die je de weg wijst en je laat inzien dat de dood bij het leven hoort. Bij het afscheid van mijn vrouw was Nadine er voor haar en mij om ons de weg te tonen, naar de andere kant.

“Wat Nadine bijdraagt aan het palliatieve traject van mijn schoonma is onbetaalbaar. R. kan amper nog praten maar straalt na een hartverwarmende massage! Nadine wandelt met warmte, zorg en aandacht mee op het laatste stuk van haar levenspad. Een spirituele kracht die zoveel meer doet dan enkel zachte aanraking. Nadine geeft ons ook zinvolle tips en ideeën zodat wij dit op een betere manier kunnen dragen. Voor dit alles zijn we enorm dankbaar.”

“Je was ons gelukje tijdens een ongelukkige periode. Op die momenten in het leven waarop je je onmogelijk volledig kan voorbereiden, breng jij rust als afscheidsdoula.”

Meer weten over mijn aanpak op maat? Contacteer me zonder verplichtingen.

Vergoeding

Er is altijd eerst een gratis kort kennismakingsgesprek (telefonisch of live).

Hierin toetsen we af of er een wederzijdse klik is. Zo ja, dan maken we verdere afspraken voor een intakegesprek van een uur in mijn praktijk of aan huis van 70 Euro per uur. Indien er daarna tussen ons een engagement volgt, vervalt deze kost.

Voor ons verder engagement kan u kiezen uit drie opties:

 1. Pakket dienstverlening per uur
 2. Basispakket van 12 uren tussen 10 en 19 uur
 3. Uitgebreid pakket van 24 uren

Elke optie omvat steeds:

 • Een goed gesprek in mijn praktijk
 • Ondersteunend bezoek aan huis tussen 10 en 19 uur
 • Rouwzorg
 • Telefonisch advies
 • Administratieve ondersteuning, opzoekwerk, netwerking
 1. Pakket dienstverlening per uur
  Kostprijs per uur tussen 8 en 19 uur:
  70 euro per uur inclusief btw, plus 0,42 euro per kilometer en eventuele parkeerkosten

  Kostprijs per uur tussen 22 en 6 uur (inclusief ’s nachts mee waken):
  140 euro per uur inclusief btw, plus 0,42 euro per kilometer en eventuele parkeerkosten

 2. Basispakket van 12 uren is enkel tussen 10 en 19 uur
  Hiervoor kan je in totaal 12 uren rekenen op mijn volle aandacht. Je zet die tijd naar eigen wens in.
  Dat pakken we samen zo flexibel mogelijk aan, volgens wat er op dat moment nodig is.

  Kostprijs voor het basispakket:
  720 euro inclusief btw, plus 0,42 euro per kilometer en eventuele parkeerkosten

 3. Uitgebreid pakket van 24 uren (is inclusief nachturen)
  Hiervoor kan je in totaal 24 uren rekenen op mijn volle aandacht, waarvan
  • 16 uur voor het levenseinde
  • 8 uur tijdens of na het overlijden.
   Je zet die tijd naar eigen wens in.
   Dat pakken we samen zo flexibel mogelijk aan, volgens wat er op dat moment nodig is.

Tijdens de overgangsfase ben ik 24 uur op 24 bereikbaar. Je kan me inschakelen om mee te waken en volwaardig afscheid te nemen. In de ruimte die ontstaat tussen de dood en de uitvaart kan ik mee voor deugddoende verstilling zorgen.

Kostprijs voor het uitgebreid pakket:
1440 euro inclusief btw, plus 0,42 euro per kilometer en eventuele parkeerkosten
(voorschot 800 euro)

Wil je graag langer dan 24 uren gebruik maken van het uitgebreid pakket:
Dat kan aan de standaardvergoeding van 70 euro per uur.